KOKA KONTÉNER

Gyorsaság, pontosság, minőségi munka!

HASZNOS TUDNIVALÓK

Konténer kihelyezése utcára, közterületre

Amennyiben a konténert az utcán kívánja lerakatni, praktikus a helyi önkormányzattól közterület foglalási engedélyt kérni, meglétét a Közterület Felügyelet ellenőrizheti és ennek hiányában helyszíni bírságot szabhat ki.

A konténer kihelyezésekor gondoskodnia kell szabad területről, ahová kollégáink a konténert lerakják. A konténer elszállításakor a konténer környezetében is szabad helyet kell biztosítani, hogy a teherautó fel tudja venni azt.

Konténer kihelyezése udvarra

Ha a konténert az udvarba szeretné lerakatni, akkor megfelelő méretű kell, hogy legyen a kapu. Az, hogy a konténert be tudjuk-e rakni az udvarába, nem a konténer méretétől, hanem a teherautó szélességétől és magasságától függ.

A Mercedes konténerszállító 255 cm széles, és 350 cm magas, az IFA konténerszállító tehergépkocsi (kizárólag 3 m3-es és 4 m3-es konténereket szállít) 245 cm széles, és 280 cm magas.

A nyílásnak a beálláshoz ezeknél a méreteknél szélesebbnek és magasabbnak kell lennie, attól függően, hogy milyen széles, és lejtős-e az utca, nem lóg-e be a nyílásba pl. a kapu fedlapja, vagy zsanérja.

Fontos még, hogy mekkora területen tud befordulni, vagy betolatni az autó, ezt a gépjármű fordulókörének átmérője adja, mely az IFA-nál 14,2 m, a Mercedes konténeres autónál pedig 18,3 m.

Konténer helyes megrakása

Teherautóinkon rendelkezünk a rakomány letakarására hálóval, ponyvával, de ez a konténer felső pereme felett lévő rakomány leszóródását nem gátolja meg, ezért kérjük a szóródásmentes pakolást. Ez azt jelenti, hogy a konténer felső pereme fölött darabos hulladék esetén + 10 centiméteres magasságig kérjük a konténer megrakását.

Hulladékok típusai

Építési törmelék
Beton, tégla, cserép kerámia frakciói, kőtörmelékek, kavics, gyöngykavics vagy ezen anyagok keveréke.
Föld, föld alapú építkezési hulladékok, vályog, homok, kotrási meddő, törmelékes föld és mindezek keveréke.

Tiszta fanyesedék
Tiszta fa hulladékok, melyek kis százalékban sem tartalmaznak kommunális hulladékot. E mellett falevél, gallyak, biológiailag lebomló parktisztítási hulladékok.

Kommunális hulladék
Települési hulladékok, körül nem határolt vegyes hulladékok, ilyenek a fólia, papír karton, csomagolóanyagok, gipszkarton, fémhulladékok, textíliák ruhanemű, üveg, műanyagok, fa hulladékok, szigetelőanyagok, egyes bontási hulladékok, mint például ablakok, ajtók, különböző berendezési tárgyak, étkezési hulladékok, és mindezek keveréke.